Spring naar content

Referenties schrijven

Er is niets zo krachtig in marketing als authentieke verhalen van klanten. Referenties zijn daar een perfect voorbeeld van. Bij Buro Koorts zorgen wij ervoor dat jouw referenties overtuigen en impact maken. Het gaat om meer dan zomaar een citaat; het gaat om een goed doordacht verhaal dat de kern van jouw bedrijf raakt. We vertalen de ervaring van jouw klant in overtuigende referenties die potentiële klanten over de streep trekken.

Herman Koot

Neem contact op

Contact

Wat zijn referenties?

Referenties zijn aanbevelingen van klanten over jouw bedrijf, producten of diensten. Voor bedrijven zijn ze onmisbaar: ze versterken de geloofwaardigheid én geven jou tegelijkertijd inzicht in je sterke en zwakke punten. Een belangrijk aandachtspunt is het verschil tussen referenties en reviews. Referenties worden geschreven en geplaatst door jouw bedrijf. Je kiest zelf uit welke klanten je interviewt en welke verhalen je online zet. Reviews zijn onafhankelijk; mensen kunnen hun review plaatsen zonder toestemming. In de ideale situatie heb je én referenties, én vraag je tevreden klanten om een review te plaatsen.

Buro Koorts helpt jou om jouw doelen te behalen met behulp van referenties. Dat doen we als onderdeel van ons abonnement Goed of Best, óf als onderdeel van een groeiprogramma. Wanneer we aan de slag gaan met referenties, doorlopen we de volgende stappen.

Plannen

We starten eigenlijk altijd met een contentkalender. Hierin beschrijven we de planning van de blogs en nieuwsberichten. Welke onderwerpen willen we benadrukken? Welke informatie hebben we daarvoor nodig? En in welke vorm en op welk kanaal gaan we de content plaatsen? Uiteraard gaan we ook met jou in gesprek. Welke verhalen liggen te wachten om verteld te worden?

Doen

We schrijven de referenties op basis van interviews met jouw klanten. Dit kan telefonisch of op locatie, afhankelijk van wat voor jou en je klant het beste werkt. Tijdens deze gesprekken halen we de belangrijkste punten naar boven die jouw diensten of producten onderscheiden. Al deze informatie verwerken we in een overtuigende en authentieke tekst.

Controleren

De opgestelde referentie laten we controleren door zowel jou als de geïnterviewde klant. Dit zorgt ervoor dat de tekst accuraat en volledig is, en dat iedereen tevreden is met het eindresultaat.

 

Optimaliseren

Het kan zijn dat jouw klant één of twee zinnen eruit wil, of nog nét wat extra toelichting wil geven. Die aanpassingen voeren we door. Zodra dat akkoord is, delen we de referentie op je website en alle relevante (social media) kanalen.

Waarom referenties op je website?

Wist je dat maar liefst 90 procent van alle consumenten leest wat andere mensen zeggen over bedrijven? Daarnaast beschouwt 52 procent van alle consumenten beoordelingen zelfs als één van de belangrijkste bronnen van informatie. Wij adviseren onze klanten altijd om referenties te plaatsen. Waarom? Omdat het resultaat oplevert. Ze vergroten je geloofwaardigheid én zorgen ervoor dat potentiële klanten zich kunnen identificeren met de behoeften en vraagstukken van andere klanten. Bekijk bijvoorbeeld maar eens onze eigen referenties. Herken jij je daarin?

Start vandaag met het schrijven van referenties

Kunnen wij jou helpen met het schrijven van referenties? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn Buro Koorts

Helpen, ontwikkelen en enthousiasme. Dat zijn de kernwaarden die de rode draad vormen in alles wat wij doen. Bij Buro Koorts werken allround marketeers die jou écht helpen jouw doelen te bereiken. Wat ons uniek maakt? Dat is onze werkwijze. Je werkt samen met een collega als vast aanspreekpunt, die jou helpt met marketing in de breedte. Onze marketeers hebben alle kennis in huis om jouw bedrijf het podium te geven dat het verdient.

Meer weten?

Herman Koot

Heb je een vraag?

App ons direct via WhatsApp!