Spring naar content

Social media adverteren

Wij helpen jou om je doelgroep effectief te bereiken via advertenties op social media. Met gerichte campagnes op kanalen als Facebook, Instagram, Pinterest en LinkedIn verhogen we jouw naamsbekendheid, genereren we kwalitatieve leads én verhogen we je omzet. Onze data-gedreven aanpak helpt jou aan meetbare resultaten.

Herman Koot

Neem contact op

Contact

Wat is adverteren op social media?

Social media advertising is het plaatsen van betaalde advertenties op sociale netwerken zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Pinterest. Het doel? Jouw merk, producten óf diensten onder de aandacht brengen van de juiste doelgroep. Het grote voordeel van adverteren op social media is dat je gebruik kan maken van de data die zij over jouw doelgroep hebben verzameld. Hierdoor kun je richten op basis van demografische gegevens zoals leeftijd, geslacht en locatie, maar ook op interesses, gedrag en connecties. Zo bereik je de juiste potentiële klanten.

Buro Koorts helpt jou om jouw doelen te behalen met behulp van advertenties op social media. Dat doen we als onderdeel van ons abonnement Goed of Best, óf als onderdeel van een groeiprogramma. Wanneer we aan de slag gaan met social media campagnes, doorlopen we de volgende stappen.

 

Plannen

We starten met een duidelijk plan waarin we je doelstellingen, doelgroep en de meest geschikte kanalen bepalen. Heb je bijvoorbeeld een prachtig visueel product? Dan kunnen we Instagram en Pinterest overwegen. Wil je een meer zakelijke doelgroep bereiken? Dan is LinkedIn een goede optie. Vervolgens maken we een strategie voor de aansprekende advertentiecampagnes.

Doen

Zodra we weten wáár we gaan adverteren en op welke doelgroep we ons gaan richten, maken we de content. We schrijven teksten die aanspreken en maken de beelden die perfect aansluiten op jouw bedrijf. Ook kijken we naar de juiste targeting en stellen we alle campagnes in. En staat alles klaar? Dan gaan we live!

Controleren

We monitoren continu de prestaties van je campagnes. Ook analyseren we het gedrag van de gebruikers met bijvoorbeeld Google Analytics en Mouseflow. Zo krijgen we inzicht in wat werkt en wat beter kan.

Optimaliseren

Op basis van de geanalyseerde data passen we voortdurend je advertenties en targeting aan. Daarbij richten we ons op maximaal resultaten tegen de laagste kosten. Een win-win situatie!

Waarom adverteren op social media?

Krijg een groter bereik. Door te adverteren op social media bereik je mensen die jouw bedrijf nog niet volgen. Dit vergroot je potentiële doelgroep in vergelijking met bijvoorbeeld alleen organische posts die vooral je bestaande volgers bereiken. Door te adverteren krijg je de kans om je naamsbekendheid te vergroten en nieuwe leads te genereren.

Bereik precies de juiste mensen. De verschillende social media kanalen bieden uitgebreide opties waarmee je je advertenties heel gericht kan tonen aan specifieke doelgroepen. Je selecteert dan op basis van demografische gegevens, interesses of bijvoorbeeld gedrag. Zo bereik je enkel de mensen die echt relevant zijn voor je product of dienst.

Meet je resultaten. De resultaten van social media advertenties zijn te meten en op te volgen via zowel het advertentieplatform (zoals de Meta Business Suite voor Facebook) én Google Analytics. Zo kun je zien hoeveel mensen je bereikt, hoeveel conversies je behaalt en wat de kosten zijn.

Bespaar kosten. Adverteren op social media is over het algemeen goedkoper dan traditionele advertentievormen zoals de krant. Je bepaalt zelf je budget.

Start vandaag met adverteren op social media

Kunnen wij jou helpen met advertenties op social media? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn Buro Koorts

Helpen, ontwikkelen, resultaat en enthousiasme. Dat zijn de kernwaarden die de rode draad vormen in alles wat wij doen. Bij Buro Koorts werken allround marketeers die jou écht helpen jouw doelen te bereiken. Wat ons uniek maakt? Dat is onze werkwijze. Je werkt samen met een collega als vast aanspreekpunt, die jou helpt met marketing in de breedte. Door te werken op basis van gedragsvoorkeuren, vullen we elkaar aan. Zo halen we het beste in elkaar naar boven.

Meer weten?

Herman Koot

Heb je een vraag?

App ons direct via WhatsApp!