Spring naar content

Strategie

Een woning bouw je niet zonder bouwtekeningen en een film maak je niet zonder script, toch? Dat geldt natuurlijk ook voor marketing: dat doe je niet zonder plan. Wij vinden dat een stevige marketingstrategie de fundering legt voor al je marketingactiviteiten. Jouw commercieel succes start met een duidelijke strategie – en daar helpen wij graag bij!

Herman Koot

Neem contact op

Contact

Wat is een marketingstrategie?

Een marketingstrategie is jouw plan om de specifieke marketingdoelen van je bedrijf te behalen – of dat nu gaat om meer naamsbekendheid, het genereren van meer leads of het verhogen van je omzet. Het is een onmisbaar onderdeel van je bedrijfsvoering. Bij Buro Koorts hebben we een heldere en effectieve aanpak om jouw marketingstrategie vorm te geven. Dit doen we met werksessies en diepgaande analyses die jullie unieke kwaliteiten belichten.

Je ontvangt van ons een strategisch marketingplan. Dit plan omvat een grondige interne analyse die jullie onderscheidend vermogen, kernwaarden en bedrijfscultuur in kaart brengt. Daarnaast analyseren we de markt en bepalen we jouw positionering en de propositie. Uiteraard doen we ook een bedrijfstakanalyse via het vijfkrachtenmodel en een macro-omgevingsanalyse via het DESTEP-model.

Onze marketingstrategie werkwijze

Plannen

We starten met een werksessie waarin jouw stip aan de horizon bepalen. Waar wil je over vijf of tien jaar staan? Ook stellen we samen met jou de specifieke doelen van jouw marketingstrategie vast. Om jouw bedrijf goed te leren kennen, maken we samen een Business Model Canvas en een Waarde Propositie Canvas.

See Think Do Care – Een Effectief Marketingmodel

Doen

We gaan aan de slag met de strategische analyses. Zoals genoemd doen we dat in zowel aanvullende werksessies als eigen analyses. We doen een interne analyse, een externe analyse en een afnemersanalyse. Ook onderzoeken we jouw concurrenten. We eindigen met een SWOT en een confrontatiematrix.

Controleren

Samen met jou bespreken we het marketingplan. Herken jij je in de analyses? Mis je ergens nog informatie? En sluit het plan aan bij de wensen die je hebt? We presenteren de resultaten op een heldere manier, één waarmee we ook direct aan de slag kunnen.

Optimaliseren

Wat we exact doen in deze fase is afhankelijk van de samenwerking die we hebben. Kies je voor een groeiprogramma? Dan verwerken we jouw feedback en leveren we het plan kant-en-klaar op. Kies je voor ons abonnement Best? Dan gaan wij natuurlijk met veel enthousiasme aan de slag met de uitvoering van het plan!

Waarom een marketingstrategie?

Met een marketingstrategie werk je aan de toekomst van jouw bedrijf. Door met een open vizier en een scherpe blik te kijken naar de toekomst en heldere plannen te maken, behaal jij jouw commerciële doelen. Je weet immers precies welke koers je moet gaan varen. Met een marketingstrategie doe je eerst even een klein stapje naar achter, om vervolgens een grote sprong vooruit te zetten. Eén waarmee je de concurrentie inhaalt. Dus, waar wacht je nog op?

Start vandaag met jouw marketingstrategie

Kunnen wij jou helpen met jouw marketingstrategie? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn Buro Koorts

Helpen, ontwikkelen, resultaat en enthousiasme. Dat zijn de kernwaarden die de rode draad vormen in alles wat wij doen. Bij Buro Koorts werken allround marketeers die jou écht helpen jouw doelen te bereiken. Wat ons uniek maakt? Dat is onze werkwijze. Je werkt samen met een collega als vast aanspreekpunt, die jou helpt met marketing in de breedte. Door te werken op basis van gedragsvoorkeuren, vullen we elkaar aan. Zo halen we het beste in elkaar naar boven.

Onze marketingtools

Meer weten?

Herman Koot

Heb je een vraag?

App ons direct via WhatsApp!